En rekke fordeler ved å kjøpe nytt

Følelsen av å flytte inn i en helt ny bolig kan være vanskelig å beskrive, men det er en lang rekke fordeler ved å kjøpe nytt.

En helt ny bolig kan du flytte rett inn i, uten å tenke på oppussing på mange, mange år. Du trenger heller ikke å bekymre deg for ubehagelige overraskelser som kan følge med der noen har bodd før deg, som skjulte fuktskader eller gamle elektriske anlegg.  

Bra for både miljøet og lommeboka

Alle nye boliger møter de stadig høyere kravene til materialer og byggemetoder. Dette er med på å gi boligene bedre inneklima og generelt høyere kvalitet med gode energiløsninger som er bra for både miljøet og lommeboka. L33 blir ikke noe unntak. 

Selv om det er høye strømpriser, behøver du ikke å bekymre deg for kalde vintre. Vi har sett nærmere på et hyggelig regnestykke: 

  • Estimert strømforbruk 45m2 leilighet: viser sammenligning av beregnet energiforbruk og energikostnad for en 2 roms L33 leilighet og en tilsvarende stor leilighet bygd etter eldre forskriftskrav med energiklasse F. Tall er basert på energikarakterskala for leiligheter fra Enova.

  • Estimert besparelse: viser en oversikt over merforbuk og merkostnad ved å bo i en eldre leilighet med energiklasse F, og samtidig hva du kan spare ved å kjøpe en ny leilighet i L33.

  • Utregninger er utført med gjennomsnittspris for husholdninger i 2022 medregnet avgifter, nettleie og strømstøtte som gir en strømpris på 143,9 øre/kWh. For CO2-ekvivalenter er det brukt 17gram CO2e/kWh.

Vil du vite mer om prosjektet?